A szabadság ára

Az Uránusz a bikába lép


Horoszkópunkban az Uránusz képviseli megújulási képességünket. Amelyik életterületen jár, ott van lehetőségünk megélni különleges helyzeteket, ott vágyunk nagyobb önállóságra, számíthatunk váratlan fordulatokra, hirtelen bekövetkező eseményekre. Az Uránusz a Bikában új értékrendet hoz létre, az aktuális területet felszabadítja, új energiákkal tölti fel, s ezzel komoly fejlődési lehetőséget kínál számunkra. A szabadságnak azonban mindig van ára: nézzük, az egyes jegyeknek életük milyen hozzáállásával érdemes fizetni a változásért, megújulásért.​


Kos 
Az elmúlt hét évben az Uránusz az ön vendégszeretetét élvezte. Sok változást hozott, ezek a személyiségén is bőven hagytak nyomot, más ember lett, önállóbb és szabadabb, s remélhetőleg számos baráti, közösségi élmény gazdagította életét. Most ezt a tudását, tapasztalatát tudja „készpénzre” váltani. Akár szó szerint is új pénzügyi lehetőségekre, anyagi megújulásra számíthat, leginkább azokon a ismeretségeken keresztül, melyekkel az elmúlt években kapcsolatba került.


Bika  
Valószínűleg érezte az elmúlt években, hogy „valami készülődik”. Meg-nyilvánulhat(ott) belső nyugtalanságban, várakozásban, türelmetlenségben, változtatási vágyban, de a megérzések, intuíciók gyakoriságában is. Tudatalattija, felettes énje arra próbálta felkészíteni, hogy a mostaninál sokkal nyitottabb, önállóbb és szabadabb személyiséggé váljon. Ideje, hogy kilépjen a komfortzónájából, új megnyilvánulási, kifejezési lehetőségeket keressen. A most induló ciklus karrierjében is komoly változást hozhat.


Ikrek 
Ha valaki, ön tisztában van vele, hogy minden „mozgásban van”, sokszor épp saját maga igényli, idézi elő a változásokat. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne vágyna biztonságra. Tudat alatt tökéletesen tisztában van vele, hogy kellenek fix pontok az életében, ahonnan mindig el tud rugaszkodni és ahová mindig megérkezhet. Elsősorban belső stabilitását kell megtalálnia, több időt eltölteni saját magával, felfedezni mozgatórugóit, belső vágyait, motivációit.


Rák 
Az elmúlt évek alatt karrierjében, céljait és/vagy jövőképét illetően volt komoly változás. Megtanulhatott a céljaiért harcolni, képviselni magát, konfliktust felvállalni, s megtapasztalhatta, hogy az utat, amelyen haladni akar, saját magának kell kitaposni. A most következő időszak már nem lesz ilyen magányos. Új barátságok, szociális élmények segítenek abban, hogy az előző ciklusban megkezdett munkát folytatni tudja, megváltoztassa saját és egy közösség életét.


Oroszlán 
Fantasztikus vezetői képességekkel rendelkezik, de ez nem csak lehetőség, legalább annyira felelősség is! Az elmúlt évek tapasztalatai megadhatták azt a tudást és kapcsolatrendszert, ami jó alapja lehet egy új életcélnak, karriernek, elhivatottságnak. S egy új értékrendnek, amire szüksége van ezek valóra váltásához. A most induló időszak számtalan változást hoz majd az életében, mindegyik a hosszú távú érdekeit támogatja, ez jusson eszébe akkor is, ha nehéz szembenéznie egy adott helyzettel.


Szűz 
Az elmúlt évek számtalan kihívás elé állították, ezek mind szükségesek voltak ahhoz, hogy felfedezhesse saját erőforrásait, megtanuljon küzdeni magáért. Mostantól új feladatok várják, a megoldásukhoz minden megszerzett tapasztalatnak hasznát veszi majd. Már jóval biztosabb lábon áll a világban, hiszen tudja, magára bármikor számíthat. Az Uránusz most kinyitja a világot, tanulmányi lehetőségeket, külföldi élményeket hozhat, érdemes lesz jobban elmélyedni filozófiai, asztrológiai, vallási vagy épp tudományos területeken.


Mérleg 
Az Uránusz nem engedi fennmaradni az elavult helyzeteket, pillanatok alatt megszabadítja attól, ami nem szolgálja az érdekeit tovább. Az elmúlt években a kapcsolatait tudta szelektálni, megújítani, új alapokra helyezni. Az új és régi kapcsolatokra, a közös tapasztalatokra most is szüksége lesz. De a most induló időszak elsősorban önismeretre alkalmas, megtapasztalhatja, melyek azok a belső értékei, amelyek segíthetnek talpon maradni, megállni a helyét a világban. 


Skorpió
Az elmúlt időszak minden olyan munkától, rutintól, hétköznapi tehertől segített megszabadulni, ami már nem működőképes, nyitottabb időbeosztást, új munkakört, önmegvalósítási törekvéseket hozott. Mostantól kapcsolatai mennek át változáson, muszáj lesz új alapokra helyezni szövetségeit, párkapcsolatát vagy új együttműködéseket kötni, ha a szükség úgy hozza. A cél, hogy a ciklus végére biztosabb lábon álljon, az út hozzá a rugalmasság, nyitottság és közösségi szellem.


Nyilas 
A Kosban járó Uránusz támogatta önmegvalósító és kreatív törekvéseit, de jó eséllyel ajándékozhatta meg szerelemmel vagy gyermekáldással is. A megszerzett tapasztalatok most a munkájában és mindennapjaiban segítik új lehetőségekhez. Ha az új helyzeteket igazán a hasznára akarja fordítani, változtat a hozzáállásán, gondolkodásán, munkastílusán, s megpróbál rugalmasabb, nyitottabb és kitartóbb lenni! Meglévő és új kapcsolatai sokat segíthetnek, velük és értük sokkal könnyebb lesz az álmait valóra váltani!


Bak 
Nehezen lép ki a komfortzónájából, „szerencsére”, ha nem megy magától, a sors gondoskodik róla, hogy le tudjon zárni egy fejezetet és el tudjon kezdeni egy újabbat. Az elmúlt hét év otthonában, családi életében hozott – kényszerű vagy örömteli – változást attól függően, hogy mennyire volt nyitott és rugalmas. A most induló ciklus kreatív, önmegvalósító energiáit szabadítja fel, de változásra, nem mindennapi helyzetekre szerelmi életében, gyermekeivel kapcsolatban is számíthat.


Vízöntő 
Uralkodó bolygója, az Uránusz a Kosban megtanította arra, hogy ha nagyon akar valamit, el tudja érni, csak a megfelelő eszközt és embereket kell megtalálnia hozzá. Az elmúlt hét év kapcsolatrendszerét alakította át aszerint, hogy az mennyire szolgálta a céljait. A most induló ciklus otthona, családi élete átalakulását hozza, a cél, hogy a rejtett feszültségeket fel tudják oldani, a szőnyeg alá söpört problémákat meg tudják beszélni. Ha nem sikerül, néhány kapcsolata most véget ér. Az időszak költözésre, lakásfelújításra is alkalmas.


Halak 
Az Uránusz mindig tiszta helyzetet hagy maga után, távozásakor már semmi nem lesz olyan, mint előtte. Az általa szerzett tapasztalatok azonban teljesen új perspektívákat nyitnak, melyeket remekül lehet a későbbiekben hasznosítani. Az elmúlt esztendők anyagilag hoztak változást, megújulást és váratlan lehetőségeket. A most induló ciklus főleg tanulási, utazási lehetőséggel kecsegtet, de gondolkodása, kapcsolatai is jelentős változáson esnek át. Legyen nyitott minden újdonságra, információra, váratlan helyzetre!