Mozogni kell, ennyi az egész!

Milyen sportágat tanácsolnak a bolygók
a 12 Napjegy szülötteinek?

Azt, hogy ki melyik sportágat kedveli, az adott jegy temperamentuma határozza meg. Az aktív jegyben születettek szívük szerint minden sportot kipróbálnának, a passzívabbak inkább csak a televízióban követnék a sporteseményeket. Nézze meg, igazuk van-e a bolygóknak! Ha nem találkozott a papírforma az ízlésével és szokásaival, izgalmas lehet a most következő mozgásformát is kipróbálnia.


Kos 
A Zodiákus egyik legnagyobb sportembere. Mindenféle fizikai tevékenység érdekli, de leginkább a csapatjátékok állnak közel hozzá. A csoportszellem és a győzni akarás remek párosítás! Leginkább a focipályán érzi jól magát a barátaival, de a kosárlabda, a kézilabda, sőt a hegymászás is a kedvére lehet.

Bika  
Bármilyen sportra hajlandó, ha nem fárad el nagyon. Könnyű őt elképzelni, amint edzés közben hosszan elbeszélget a haverjaival, hogy is kellene felemelni egy súlyt a konditeremben. De bármilyen szabadtéri sport megfelelő lehet számára, ha közben alkalma nyílik megcsodálni az őt körülvevő tájat. 

Ikrek 
Akkor elégedett, ha pörögnek az események. A kitartást igénylő sportoktól hamar tovább áll, de ha görkorcsolyát húzunk a lábára, vagy egy szörfdeszkát mutatunk neki, el lesz ragadtatva. Kiváló koordinációs képességének és gyors reflexeinek köszönhetően elkápráztat mindenkit, olyan sportokban mint a fallabda vagy az asztalitenisz.

Rák 
Sportoljunk? Hát persze - válaszolná a Rák. De amíg tesz is érte valamit… Mindig készen áll azonban, ha párja vagy gyermekei megkérik, hogy vegyen részt valamiben. Ha mégis választania kell, leginkább az úszásra teszi le a voksát, ez kevésbé fárasztó a szemében, mint a durvább sportágak. Viszont szerelemből még a Himaláját is megmászná!

Oroszlán 
Sokkal inkább a győzni és a „megmutatni” akarás, mint a mozgás szeretete motiválja. Ha nem versenysportoló, akkor is foglalkozik testével, mert szereti, ha irigységgel vegyes csodálatot válthat ki azokból, akik látják a konditeremben, pláne a strandon. Azért a tenisszel és a squashsal is elboldogul.  


Szűz 
Nagy jelentőséget tulajdonít a kondíciója megőrzésének, de a veszélyes sportokért nem igazán lelkesedik. Tudja jól, hogy a túl nagy megerőltetés inkább rombolja, mint javítja az egészséget. Szerinte minden sportoló ki van téve a ficamoknak, repedéseknek, töréseknek, hátfájásnak… Hogy elkerülje ezeket a veszélyeket, a spinning, a zumba, a callanetics vagy a jóga híve.

Mérleg 
Nem igazán sportoló alkat, és nem is tesz semmit, hogy azzá váljon. Ellenben nagy figyelmet szentel a megjelenésének, és az, hogy megőrizze vonalait, már elég nagy motiváció egy kis mozgásra. Számára azok a sporttevékenységek a legideálisabbak, amelyek ötvözik a mozgást és a szépséget, ilyen például a tánc és a gimnasztika.

Skorpió
Imád mozogni és szereti a kihívásokat is. Leginkább a küzdősportoknak hódol, de sok más sportágban is jeleskedhet, főleg, amelyekben versenyezhet, és egy kis veszélyt is magukban rejtenek. Ami igazán lázba hozza: az a sziklamászás vagy a toronyugrás, de autóversenyzőnek is kiváló.

Nyilas 
Leginkább a szabadban, a természetben érzi jól magát. Ha túl sok stressz éri, elég elmennie a közeli erdőbe sétálni, futni vagy nordic walkingozni egy órát. A motorok és a vitorlázás is vonzza, főleg a hozzájuk kapcsolódó szabadság életérzés miatt. A legboldogabbá mégis a lovaglás vagy a lovasíjászat teszi!

Bak 
Ahogy látjuk őt felszállni a biciklijére, kiválasztva a legmeredekebb útvonalakat, felmerül a kérdés, hogy nem hajlamos-e egy kicsit a mazochizmusra. Valóban szeret erőfeszítéseket tenni és érezni, hogy kemény megpróbáltatásnak teszi ki szervezetét. De ami mindenek előtt motiválja, az a felfedezés vágya: kitágítani a határait, tesztelni ellenálló képességét. 

Vízöntő 
Ikaroszként a mélybe vetni magát a siklóernyőjével, ez például igazán lelkesíteni tudná, de gondolkodás nélkül kipróbálna bármilyen sportot, amivel le tudja küzdeni a fizika törvényeit, elég izgalmas és veszélyes. Ha lenne rá lehetősége, szívesen beszállna egy űrrakéta fedélzetére is, de addig az ejtőernyőzés is megteszi!

Halak 
Gazdag képzelőerejének köszönhetően arra is képes, hogy télen, a meleg szobában a kanapén ücsörögve, elképesztő kalandokban vegyen részt és magányos hajósnak vagy a jövő rafting bajnokának képzelje magát. A gyakorlatban már kevésbé bátor, leginkább a vízisportok állnak közel hozzá, de a jógával és a futással is el tud boldogulni.