A csillagjegyek és stresszoldó technikáik

Próbáljunk meg lazítani!

Nap mint nap rengeteg stressz ér minket, amit valamilyen formában muszáj levezetnünk. A „hogyan” egyéni temperamentumunkon, azaz horoszkópunkon múlik. Van, akinek elég, ha meditál vagy elnyújtózik egy csendes szobában, de olyan is, akit a hegymászás vagy a futás tud kikapcsolni a legjobban.

 

 Kos 
Stressz ellen leghatékonyabb az aktív kikapcsolódás! Dinamikus jóga, egy kemény kondi-, boxedzés vagy valamilyen küzdősport segíthet a legjobban abban, hogy a feszültségét le tudja vezetni. Azért lazítani sem árt megtanulni, erre a légző gyakorlatok a legjobbak. 

Bika  
A természetben töltött idő bármilyen feszültséget képes oldani, legjobb egy könnyű séta vagy piknik a közeli parkban. A zenehallgatás, éneklés, festés, vagy egy kedvenc recept megfőzése is visszaadja a nyugalmát, de egy kis masszázs és a szex is remek stresszoldó!

Ikrek 
Állandó mozgásban van, ezért nagyon fontos, hogy tudatosan irányítsa az aktív és passzív időszakokat. A jóga és a légző gyakorlatok segíthetnek megtanulni koncentrálni és megtalálni az egyensúlyt. Persze egy jó beszélgetés is remek stresszlevezetés lehet!

Rák 
Mivel a hangulatai irányítják, az a legfontosabb, hogy az érzelmeit megtanulja kordában tartani. Ebben a meditáció, a jóga, séta a vízparton vagy az úszás segíthet legtöbbet. Alkalmanként egy kis családi együttlét, a szeretteivel elköltött vacsora is csodákat tehet!

Oroszlán 
Nyáron a napozás, télen bármilyen fényterápia nagyon hatékony lehet. De egy közösen eltöltött este kedvenc barátaival, egy kis tánc, éneklés, egy jó film vagy bármilyen alkotó tevékenység is sokat segíthet abban, hogy aktuális feszültségét le tudja vezetni.  


Szűz 
Folyamatosan jár az agya, ezért nagyon fontos, hogy megtanulja leállítani a fejében duruzsoló monológokat. Erre a kertészkedésen, sétán kívül a légző gyakorlatok a legjobbak, de az is sokat segíthet, ha megtanul egy meditációs technikát és beiktatja a napirendjébe.

Mérleg 
Az oly fontos harmónia megbillenését legjobban jógával, egyensúlygyakorlatokkal tudja helyreállítani, de a meditáció, az alkotás vagy a művészet bármely formája is segít kikapcsolni, megtalálni a lelki békéjét. Átmenetileg egy kis vásárlás is megoldás lehet.

Skorpió
Tele van szenvedélyes, elfojtott energiákkal, ami nagyon sok stresszel jár. Az intenzív sport és a mély relaxációs technikák egyaránt segíthetnek abban, hogy ezek ne kontrollálatlanul törjenek felszínre. A legélvezetesebb stressz oldó technika azonban kétségkívül a szex.

Nyilas 
A legjobban attól tud bepánikolni, ha a szabadságát veszélyben érzi. Legjobb, ha ilyenkor kiszellőzteti a fejét! Például elmegy kirándulni – a legjobban egy erdei séta vagy tájfutás képes kikapcsolni, ha lehet, egyedül –, felér egy meditációval!

Bak 
Mindig csak a munka, a kötelesség, ez bizony nagyon fárasztó és borzasztó stresszes. Muszáj pihenni! A hétköznapokban a relaxáció segíthet a legtöbbet, lazítsa el a testrészeit szép sorban, egymás után! Ha van ideje, kapacitása, menjen el síelni, sziklát, hegyet mászni!

Vízöntő 
Ha lazítani akar, először is kapcsoljon ki minden kommunikációs eszközt és menjen egy olyan helyre, ahol egyedül lehet! Aztán jöhet a meditáció vagy egy kis légzésterápia! Aktív kikapcsolódásra a jóga a legjobb, de a kedvenc hobbija is remek stressz levezető lehet.

Halak 
A legkézenfekvőbb stressz oldás a meditáció, de pillanatok alatt el tud lazulni egy jó filmtől vagy zenétől is. Bármilyen művészeti tevékenység, alkotás is tökéletes kikapcsolódás, vegyen a kezébe egy ecsetet és fesse ki magából a
feszültségét! A talpmasszázs is remek terápia!


G. I.