2017 A Jin Tűz Kakas éve

„Tükröm, tükröm, ébresztő…”


A kínai új év 2017. február 3-ánveszi kezdetét, budapesti idő szerint 16:35 órakor. A jang Tűz Majom esztendőt felváltja a jin Tűz Kakas éve, mely nem csak annak kedvez, hogy megcsillogtassuk különlegességünket, hanem annak is, hogy megvalósítsuk azokat a terveinket, amelyeket már régóta dédelgettünk szívünkben. Az Új Év kapcsán azonban érdemes néhány dolgot szem előtt tartanunk.

 

A 2016-os évre jellemző erőteljes energiák ahhoz segítettek bennünket hozzá, hogy kilépjünk azokból az élethelyzetekből, amikben már nem volt dolgunk, nem szolgáltak minket. Sokszor lehettünk kapcsolati, munkahelyi változások szemtanúi, nem ritkán értetlenül állva az események előtt. A 2017-es évet sem úszhatjuk meg átalakulások nélkül. Románcokban, flörtökben gazdag év elé nézünk ugyan, ám fő feladatunk saját személyiségünk megismerése, rossz szokásaink, negatív gondolati mintáink elengedése, belső harmóniánk megtalálása lesz.

Az egyik esszenciális üzenet az év folyamán - az úgynevezett tükör konstelláció okán -, hogy nézzünk bátran szembe lelkünk ismeretlen mélységeivel! Fontos, hogy a lehető legőszintébben vizsgáljuk meg az életünket, keressük a válaszokat sorsunkkal kapcsolatban. Ahogyan a Hófehérke és a hét törpe meséjében a gonosz mostoha kérdésére a tükör csak őszintén tudott válaszolni, most mi sem tehetünk mást. Az előttünk álló hónapok során megmérettetik saját magunkkal szembeni hitelességünk, ahogyan az is,mennyire nyugszik igaz alapokon életünk, kapcsolataink, mennyire ismerjük fel a másik emberben az Isteni minőséget.Ha eddig nem tettük volna, idén okvetlenül fordítsunk időt, energiát az önismeretre, önfejlesztésre!

A kérdések, amikkel biztosan érdemes lesz foglalkoznunk: képesek vagyunk-e a hiányosságok helyett az értékekre összpontosítani, tanulni helyzetekből, illetve a társunktól? Tanítónk éppúgy lehet a párunk, a gyermekünk, de a boltos néni is kedvenc üzletünkben. Olyan év kezdődik, mely az alázaton keresztül nevel bennünket. Forduljunk tisztelettel mások felé, kerüljük az okoskodást, mert ha nincs igazunk, nyilvános megszégyenülés vár ránk. Folyamatosan figyeljünk belső hangunkra, mert idén a megérzéseink felerősödnek! Saját bölcsességünk figyelmeztetni akar bennünket valamennyi esemény közben,amikor önös érdekből, egóból próbálunk érvényesülni. Kellemetlen körülmények között találhatjuk magunkat, ha nem hallgatunk rá.

Önmagunk megismerése mellett az elkövetkezendő időszak másik hangsúlyos üzenete, hogy legalább egy kicsivel tegyünk többet az egészségünkért, mint az előző években. Mindenképpen javasolt végiggondolni, milyen egészségügyi szűrővizsgálatot, kivizsgálást tologattunk eddig azért, mert mindig akadt valamilyen számunkra fontosabbnak tűnő dolog, ami elintézésre várt. Ne halogassuk tovább ezeket!Akár a hagyományos gyógyításban, akár az alternatív módszerekben bízunk, mielőbb lépjünk a tettek mezejére! 

Az év energiái segítenek minket abban, hogy ne pazaroljuk el tehetségünket, engedjük, hogy felszínre jöjjenek azok a képességeink, amiket eddig valamiért elrejtettünk a külvilág elől. Eljött az ideje annak, hogy nem mindennapi gondolkodásunkat, egyedi ötleteinket a köz érdekébenmegmutassuk a nagyvilágnak, a szakértelmünkkel segítsünk másokat. Elképzeléseink megvalósításához lehetőséget, segítséget kapunk. Érdemes lesz tudatosan figyelni az Univerzumtól érkező jelekre, amelyek gyakran különböző helyzetek vagy személyek formájában lesznek a segítségünkre és figyelmeztetnek, ha nem jó az irány, amely felé haladunk. Próbáljuk ilyenkor higgadtan végiggondolni az eshetőségeinket, tervezzük újra céljainkat, változtassunk a módszereinken,ne legyőzhetetlen akadályként tekintsünk minden nehezebb esetre. Ne kapkodjunk! A kulcsszó: türelem! Meditáljunk, jógázzunk, mélyedjünk el valamilyen alkotó munkában, végezzünk olyan tevékenységet, ami segít a belső békénk, biztonságunk megtalálásában.

Ahogyan egy fáklya fénye világítja meg az ösvényt előttünk, úgy válik a visszavonulásunk ideje alatt egyre felismerhetőbbé számunkra az út, amelyre elkerülhetetlenül lépnünk kell majd.

Az, hogy kinek milyen tényleges üzenettel érkezik a kínai újév, a születés időpontjára felállított horoszkóp segítségével tovább pontosítható.

Kanizsai Mónika

Kínai asztrológus